dimarts, 8 de març del 2011

SUAU, ASPRE... DUR O TOU?

Hem tastat moltes coses que han portat els xiquets a classe i ara és el moment de "tocar". Noa i Oscar ens han portat coses aspres (espart, tros de "lija",tronc de fusta, cartró, pomelo) i Laia i Martí, coses suaus (uns micos i una granota de peluix i una manteta suau i calenteta). Aquestos objectes estaven amagats dins d'una bossa que menja coses i els xiquets, amb una mica de por per si se'ls menjava algun dit, han anat posant la mà per descobrir què era el que hi havia dins i quin tacte tenia. Una vegada ho hem tret tot de la bossa hem repartit les coses per les taules i cadascú anava dient si el que li havia tocat era suau o aspre. Una altra experiència que hem fet ha sigut comparar el pes dels peluix i de la manta i el pes de la caixa de les construccions de fusta, què pesa més? Quin és més gran? I si és més gran perquè no pesa tant?
Un altre matí hem experimentat amb coses dures i blanes. Pau, Rubén i Yeray han sigut els encarregats de presentar-nos el material (esponja, magdalenes, pa de motle i unes peces de plàstic dur). La dinàmica que hem seguit ha sigut la mateixa que amb les coses suaus i aspres.
Després de tot aquest treball de manipulació hem dedicat unes altres estones a estampar les mans, els dits i els peus amb pintura. Mai ens havíem pintat els peus i, encara que la pintura es notava gelada, ha sigut molt divertit.Ah! i també ens hem fotocopiat les mans i el full eixia calentet de la fotocopiadora...

1 comentari:

  1. Quina passada Lledó! Vosaltres també amb blog? A mi m'ha tocat fer-me'l per a classe i estan molt bé! Aniré passant-me per a veure com van les coses per ahí i veure com aprenen aquests xiquets i xiquetes amb tu!
    una abraçada molt forta!

    ResponElimina