dimarts, 31 de maig del 2011

Aprenem contes amb Estrella Ramón.

Hem passat una vesprada molt divertida escoltant i aprenent els contes d'Estrella Ramón. Aquesta mestra de música que a més a més escriu llibres i dóna cursos per als mestres, ens ha ensenyat tres contes curtets i molt graciosos. Si els pares voleu passar una bona estona i veure com els xiquets els han aprés, sols heu d'animar-los per a que us expliquen: "El peix i el tauró", "El mosquit Pepito" i "La mà".
Si teniu interès amb les seves publicacions ací teniu la web: http://www.estrellaramon.com

dilluns, 30 de maig del 2011

Els gegants.

Per parlar d'estos éssers que també apareixen en els contes, explicàrem la història d'El gegant del pi. El treball de la fitxa ens va servir per escriure, llegir i subratllar la paraula gegant i a més explicar com s'escriu la música. Així férem comparacions entre escriure lletres, escriure números i escriure notes musicals.
Si voleu cantar amb els xiquets "El gegant del pi", ací teniu la cançó, encara que cal matissar que el gegant d'este vídeo sembla, tal com descobriren els xiquets,que no porta un pi sinó un avet.

dijous, 26 de maig del 2011

Gnoms i bruixes

El projecte del bosc màgic ens dóna joc per treballar els personatges bons i també els perversos que apareixen als contes. Així una sessió la dedicàrem a parlar dels gnoms i descobrírem que eren uns éssers màgics diminuts i simpàtics, que als contes tenen cura de la naturalesa, una actitud molt bona i que hem d'imitar.
En contraposició un altre dia aparegueren les bruixes, uns éssers roïns que fan pocions màgiques i encanteris. A elles els agraden els gats i els mussols i el seu mitjà de transport és la granera. Mitjançant un joc aprenguérem unes paraules per fer encanteris. El joc consistia en: ens convertíem en caixes màgiques i quan Lledó deia l'encanteri, de les caixes eixien tota mena d'animals,... mireu i veureu com ens hem convertit en galls. Ens divertírem d'allò més, però això de les bruixes en el fons ens fa por, igual que els monstres... així que per arrodonir el treball i superar les angoixes férem la següent activitat: teníem un full ple de monstres i els havíem de ratllar tots amb molta força... Vam ratllar tant fort que ens feien mal els braços, però després de fer-ho ens sentírem millor i més relaxats.

dimecres, 25 de maig del 2011

Els personatges del bosc màgic

Quan a classe parlàvem de fades, dracs i gnoms ens preguntàvem on vivien i la resposta era: al bosc màgic. Així que com hem estudiat els arbres i els boscos i ens ha agradat, hem decidit esbrinar un altre tipus de bosc, el bosc on viuen eixos personatges que de vegades ens fascinen i altres ens fan por.
Hem començat el projecte portant informació i tenim moltes coses del món dels contes: llibres, pel·lícules, puzles, ninos,... i amb tot això hem muntat un raconet que està d'allò més visitat.
  Portar material de casa ens va molt bé perquè, d'una banda ens sentim protagonistes  quan el presentem als companys i d'altra banda ens ajuda a saber compartir i a respectar i fer respectar les coses. "Si a mi no m'agrada que em trenquen el conte, jo també he de tractar bé els contes o els ninos dels altres".

dimarts, 24 de maig del 2011

Pintem un mandala.

Els mandales són dibuixos que tenen formes concèntriques i simètriques que s'utilitzen des de temps ancestrals. La paraula mandala és originària del sànscrit, l'antiga llengua de l'Índia, i significa cercle. Són mandales els calendaris solars dels maies i les vidrieres gòtiques.
A classe els hem introduït per treballar l'atenció, la creativitat, la psicomotricitat i els colors, intentant passar una estona divertida i després gaudir dels resultats.

El procés que hem seguit per pintar el mandala ha sigut: hem posat música tranquil·la i l'hem anat pintant tots a la vegada, deixant que cadascú utilitzara lliurement els colors. Les úniques recomanacions a seguir han sigut: estar en silenci i que al pintar no ens eixirem ni deixarem buits en blanc. 

dilluns, 23 de maig del 2011

A qui tenim avui a classe?

Este matí quan hem entrat a classe teníem un tres gegant dibuixat al terra. Els xiquets, sense cap instrucció, han començat a caminar i a córrer per damunt d'ell. Després, de manera més organitzada, hem pres contacte físic amb este número. I és que abans de plasmar-lo en el paper cal que l'experimentem amb el nostre cos. Així que jugant, jugant hem passat per damunt del 3 fent de gatets, de gegants, de fades que van de puntetes, de gnoms que van lentament,...

dijous, 19 de maig del 2011

Excursió fi de curs

L'excursió de fi de curs té com a objectiu passar un dia lúdic i de convivència juntament amb els altres grups d'Ëducació Infantil. Aquest any hem anat al Desert de les Palmes, en concret, al centre de recuperació de la tortuga mediterrània. Allí ens esperaven Yolanda i Vanesa que van ser les encarregades d'ensenyar-nos un grapat de coses sobre aquestos animals que agraden tant als més xicotets.Vam aprendre que hi ha molts tipus de tortugues,on viuen, com s'alimenten, com es reprodueixen (tinguèrem la sort de veure com ponia ous una tortuga!!), com saben l'edat que tenen, com és la seva closca,... i també que hi ha tortugues perilloses que poden mossegar. La visita al parc va ser agradable, bon oratge, el silenci que ens permetia escoltar el piular dels pardalets...
Després del Parc Natural ens adreçàrem a Indiana Bill, també un parc però aquest de joc psicomotriu. Ens ho vam passar fenomenal a les piscines de boles, baixant pels tobogans i muntant circuits.
Quan vam pujar a l'autobús per tornar a casa estàvem cansats de saltar i córrer, però a la vegada molt contents perquè l'excursió havia sigut un èxit.

divendres, 13 de maig del 2011

Festa de la Llengua



El dissabte 14 de maig tindrà lloc a Vilafranca una trobada d'escoles en valencià de les comarques d'interior de la província de Castelló. Amb eixe motiu els alumnes d'infantil de la nostra escola vam participar en el concurs de cartells per anunciar esta festa. Els organitzadors, a més a més del cartell guanyador, han premiat un cartell de cada curs. De la classe dels cavalls ha estat guanyadora la nostra companya Laia. Moltes felicitats. Enhorabona també als guanyadors dels altres nivells.
Ací teniu unes fotos de com vam elaborar els cartells.
 
Desitgem que la festa siga tot un èxit i que pares i xiquets puguem gaudir de totes les activitats que hi ha preparades.

dimarts, 10 de maig del 2011

Els 10 manaments de l'escola. Carles Pons.

Buscant i regirant anotacions per casa he trobat estos manaments que van adreçats als mestres. L'autor és Carles Pons, un vilafranquí que a més a més de fer teatre era mestre i pel que vaig comprovar quan ens coneguérem, un mestre molt especial que sempre tenia un somriure per als seus alumnes. Ací us deixo els seus consells, que mig en serio mig en broma, crec que ens poden ser d'utilitat.
1. El dia que no vagis a APRENDRE alguna cosa, no hauries d'entrar a l'escola.
2. Si l'home errat utilitza l'eina correcta, l'eina correcta treballa erròniament.
3. A l'escola no es donen assignatures, es dóna o es lleva la VIDA.
4. Ningú no pot transmetre allò que no viu.
5. Si el que fas no t'agrada, per què ho fas?
6. Si avui t'inhibeixes, demà reventaràs.
7. Tot saber que no s'expressa, no existeix.
8. De tots els principis pedagògics fonamentals, només hi ha un imprescindible: L'ALEGRIA.
9. No li dónes un peix, ensenya-li a pescar.
10. Perquè es veja que no manem, posa'l tu mateix.
Nota: Estos "dies" mandamientos "s'ensierran" en dos: el gat i el gos.

dilluns, 9 de maig del 2011

Sóc un cuiner ...

A la classe dels cavalls ens agrada molt cantar i cada dia quan ens acomiadem per anar a dinar cantem "Sóc un cuiner", ací la teniu protagonitzada pels personatges d'una pel·lícula que no us podeu perdre "Ratatouille".

1000 visites, gràcies.

Al comptador de "La fada confitada" ja hem traspassat el número màgic: 1000 visites. Moltes gràcies a totes les persones, grans i menudes, que aneu seguint el nostre treball dia a dia.

dimarts, 3 de maig del 2011

Visita de l'il·lustrador Josep Vicó

Per commemorar el Dia del Llibre a l'escola vam començar rebent al Drac de Sant Jordi que ens va regalar el llibre "Jo sóc jo" que vam contar i llegir tots junts. També hem rebut la visita d'un il·lustrador de llibres, Josep Vicó, que va compartir una sessió de treball amb nosaltres i ens va explicar que el que més li agradava era dibuixar però amb la finalitat de contar històries, i així ens ho va demostrar contant-nos la història de la marieta Encarnita i el conte de set ratolins cecs que tots junts van descobrir un enorme animal. Va ser una estona enriquidora i divertida.
Una altra activitat que es realitza tots els cursos a l'escola és el concurs de dibuix i redacció. Els alumnes d'Infantil han fet un dibuix sobre la rondalla d'Enric Valor "Història d'un mig pollastre" i de la classe dels cavalls ha estat finalista, Ainhoa i guanyador, Eric. Moltes felicitats i a veure si en el futur tenim algun il·lustrador com Josep entre vosaltres.També volem donar l'enhorabona als premiats del concurs de redacció.