dijous, 29 de desembre del 2011

Les nostres creacions.

I com ja us vam comentar, aquest primer trimestre cada xiquet hem pintat un quadre al cavallet, ací teniu el resultat. Els xiquets han representant animals, cases, autoretrats, paisatges,... Esperem que així entengueu millor les nostres creacions. Veieu, veieu.

dijous, 22 de desembre del 2011

La lletra "R"

Per acabar el primer trimestre Rubén ens ha portat la "R", inicial del seu nom i també de ràdio, roba i raspall. Estos són els objectes que han anat eixint de la caixa màgica. El raspall ens ha encetat un tema molt interessant: l'hàbit de netejar-se les dents. Així hem recordat entre tots quantes voltes ens les hem de rentar, com es fa, si hem de posar molta o poca pasta, si podem utilitzar el raspall d'una altra persona,... També hem parlat dels bacteris i fins i tot del "Ratoncito Pérez". Un tema interessant al que el curs que ve dedicarem un xicotet projecte. Després havíem d'endevinar ràdio. Ha sigut difícil, el xiquet que més s'ha aproximat ha dit radiador, desprès també han dit cassette,... el més graciós ha sigut escoltar com radiaven un partit de futbol i veure com s'alçaven a ballar quan canviant el dial hem sentit música.
Desprès hem llegit el cartell de la la lletra R. I per últim, Rubén ha volgut que construírem la seva lletra amb plastilina, així que ens hem posat tots a fer xurros i així ens ha quedat.
Ah! Se m'oblidava, mentre esperàvem a que vinguera Agripino per anar a Educació Física, hem eixit tots a la pissarra a fer la "R" com les persones grans, seguint bé la direccionalitat.

Bon Nadal!

Estos darrers dies hem fet activitats relacionada amb les festes que anem a celebrar: hem contat contes nadalencs, a classe tenim un panell on figuren tots els elements més típics, hem fet un Papà Noel per a casa, hem assajant per al Festival i ahir van vindre els patges reials a replegar les cartes. Estàvem emocionats i nerviosos, comportant-nos el millor possible, per a que ens porten tot allò que hem demanat. I per acomiadar-nos hem actuat al festival. Ens ha agradat molt la història, la música (un fragment és el de la nostra Fada Confitada) i les actuacions de tots els xiquets. I com no pot faltar el bon humor, hem acabat rient amb els mestres fent de ballarines. I amb unes fotos de record la "Classe dels Cavalls" us desitgem ¡BONS NADALS!

dimecres, 21 de desembre del 2011

Pintem amb globus

Ha estat una vesprada de divendres per a experimentar. Hem tret globus i plats amb pintura. Què podem fer amb això? Com podem pintar amb globus? Els xiquets han expressat les seves idees i després hem aprés com unflar els globus. Tot preparat i amb les bates ben botonades ens hem posat a la feina. 
Els resultats han sigut molt variats i els hem aprofitat com a fons per enganxar un "Pare Noel" que tots hem pintat amb molta atenció i dedicació.






dijous, 15 de desembre del 2011

Taller dels números

Ja hem acabat el projecte dels números al taller de matemàtiques. Hem après un poquet de la seua història, d'on els trobem i per a que ens serveixen. I amb tot el que han trobat els xiquets hem muntat un gran mural a l'escola que ens ajude a veure que els números són molt importants perquè estan a tots els llocs i és necessari que els aprenguem.
Pitàgoras, gran matemàtic, i Pitagorin, la nostra mascota, ens han ajudat a classificar tot el material i a fer un mural on s'expresse la seva utilitat. Ací teniu el resultat.






dimarts, 13 de desembre del 2011

La lletra "P"

Pau ens ha portat la seva inicial, la "P" i amb ella han vingut per a la caixa màgica un "primentó", un plàtan i un paper. Preguntant, preguntat,... i donant alguna pista els xiquets han esbrinat les tres coses. Les han tocades i  olorades i hem parlat de com es pot cuinar el "primentó", encara que hem pogut comprovar que no és un aliment molt estimat pels més menuts; pel contrari, el plàtan tots volien tastar-lo. Amb el paper hem parlat de la forma, era un rectangle gran i Pau ha començat a improvisar coses que es podien fer amb ell: el mocador de caputxeta, una faixa per a torejar a San Fermín, una capa, una barba llarga com la de Pare Noel,... els xiquets s'han animat i hem fet una mica de dramatització tots junts. 
 Per últim el nostre protagonista d'avui ha vollgut que la seva lletra la construïren alguns dels seus companys i ací teniu com ha quedat. Gràcies Pau.



divendres, 9 de desembre del 2011

La lletra "U"

El nostre amic Martí ens ha portat la lletra "U". A la caixa màgica ha posat unes ulleres i dos potets d'ungüent, un per als llavis i l'altre per als cremats.
Els xiquets han fet preguntes i els ha resultat fàcil endevinar les ulleres i ens han donat molt que parlar: per a què serveixen? Són tots els vidres igual? (hem parlat de forma i de prim i gros). Martí se les ha posades però es marejava, per què? Hem parlat fins i tot de pirates amb l'ull tapat.
Els ungüents han resultat més difícils d'endevinar, però l'hem xalada posant-nos crema als llavis per a tenir-los més suaus i fer bona "oloreta". Per què es tallen els llavis? Què posen per a fer l'ungüent?
Quan hem parlat de les cremades els xiquets han contat les seves experiències i això ens ha servit per treballar el tema de la seguretat, del què no cal tocar. Gràcies Martí per la teva aportació.
Per últim contar-vos que quan hem fet la "U" amb el material hem descobert que amb algunes coses ens resultava difícil fer la corba i també hem vivenciat que hi ha lletres que estan obertes i podem entrar dins d'elles i unes altres són tancades i hem de saltar per poder entrar.


dilluns, 5 de desembre del 2011

La mariposa "Maripepa"

Continuem amb els contes de "La mariquita Juanita" i esta setmana ha descobert com naixia "Maripepa" la papallona. Hem dramatitzat el conte amb les titelles i després una pel·lícula de Little Einsteins en ha mostrat, d'una manera divertida,  tot el procés de la metamorfosi. Al tornar de vacances us continuarem explicant com descobrim que per aconseguir moltes coses necessitem PACIÈNCIA, com la papallona per a ser tant bonica. Avui us deixem un dels dibuixos, tots bonics i amb molt de color, que han fet els xiquets per acabar la sessió.

divendres, 2 de desembre del 2011

Grafisme i creativitat

Ací us deixem el treball de la tercera sessió de grafisme. Hem jugat amb corbes i punts, el resultat unes cares alegres i somrients.