divendres, 27 de gener del 2012

LA MÚSICA

Com ja sabeu hem començat el projecte de treball sobre la música. Aquest projecte l'estem fent amb Raquel, l'alumna de pràctiques, que estarà amb nosaltres fins a darrers de febrer. La motivació per a triar aquest projecte ha sigut que a Carnestoltes estava previst disfressar-nos d'instruments. Els xiquets ja han portat informació i tenim la classe invadida d'instruments de tota mena. Hem fet la conversa inicial sobre què en sabíem del tema, hem après a diferenciar música i soroll (fent endevinalles sobre audicions d'animals, mitjans de transport, objectes,... i instruments), també hem experimentat que podem fer música amb el nostre cos i hem vist aquest vídeo:

El mamonet d'Óscar

Els xiquets ben segur que recordaran aquest matí per la "festada" que han fet. Ha sigut una sort poder veure un "mamonet" i un corderet al pati de l'escola i donar-los a menjar. L'ambient ja transpirava emoció abans de la seua arribada i la visita no ens ha decepcionat. Gràcies a Silvia i Rafa per haver-nos permés tindre aquesta experiència. Ací us deixem unes quantes fotos.

dimecres, 18 de gener del 2012

La "T" de Tania i la "M" de Maryam

A Tania i a Maryam els han tocat les inicials del seu nom i ens han portat per a la caixa màgica una taronja i un telèfon (de la T) i macarrons, un mòbil i un micròfon (M). Hem seguit la dinàmica habitual fent preguntes i donant pistes fins que hem esbrinat els objectes amagats, després la conversa ha versat sobre les característiques dels objectes. Amb Tania hem llegit les paraules del cartell de la "T" i com des de la Conselleria han enviat mandarines a l'escola, per potenciar el menjar saludable, hem tingut la idea de construir la lletra amb aquestes fruites. El dia de Maryam hem decidit construir la "M" amb les targetes dels nostres noms. Mireu que bé ens han quedat les nostres lletres gegants.

dimarts, 17 de gener del 2012

"Enseñar no debe parecerse
a llenar una botella de agua,
sino más bien a ayudar a
crecer una flor a su manera"
          Noam Chomsky