divendres, 14 d’octubre del 2011

Taller de números

A classe hem treballat el número 4 de diferents maneres: jugant amb els daus, comptant tot allò que hem trobat a mà (xiquets, retoladors, fulls,....) i després l'hem pintat amb pintura de dits per aprendre bé la seva grafia. Al adonar-nos-en que tots els 4 eren o verds o taronges hem pensat que podíem fer una sèrie de dos colors a l'hora de penjar-los per eixugar. Així que ja veieu si ens ha donat de sí la fitxa.
I aprofitant que estem parlant de números també volem contar-vos que ja hem començat els tallers internivell. Açò no és altra cosa que fer tallers amb grups de xiquets de 3, 4 i 5 anys mesclats de manera que fem quatre grups i cada grup de tres a quatre per les vesprades va a un taller. Este trimestre tenim el de pintura, el d'orientació espacial, el de titelles i el de numeració del que ara us parlarem. Esta metodologia ens permet treballar amb grups més reduïts i aprofitar la interacció entre diferents edats per fomentar la col·laboració i l'aprenentatge entre ells mateixos.


La primera sessió del taller de numeració ha consistit en esbrinar què saben els xiquets dels números i hem descobert que els de 4 i 5 anys en saben moltes coses i els de 3 anys coneixen també algunes xifres, sobretot relacionades amb els anys que tenen. Per motivar el treball hem presentat a un amic: el peix Pitagorín, un peix - rei molt especial perquè quan fa bombolles al fons del mar cada bombolla porta dins un número. Ací el teniu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada