divendres, 11 de novembre del 2011

Nace la mariquita Juanita

Ja hem començat el projecte de "La mariquita Juanita", treball que està dins d'un programa que es diu "Jugar a pensar" i que avarca dels 3 anys fins a Secundària. L’objectiu que pretén és que els xiquets aprenguen a pensar creativament i a actuar de forma ètica, desenvolupant habilitats de percepció (observar, escoltar, connectar sensacions,...) d’investigació, de conceptualització (formulant conceptes, posant exemple i contraexemples), de raonament, de traducció a diferents llenguatges (plàstic, narrant, descrivint, dramatitzant...).
Cada conte a més treballa valors com: respecte mutu, bon humor, pau, paciència, autoestima, autenticitat, gratitud, llibertat, disciplina, amor, amistat...
La història ha començat amb el naixement de la marieta i ho hem representat amb un llac de paper i una titella. Desprès d'escoltar les coses boniques que la marieta deia d'ella mateixa, cadascú ens hem mirat a l'espill i en general, amb una mica de vergonya, hem expressat què ens agradava del que veiem.
Per què serà que ens costa menys dir les coses que fem malament que allò bo que tenim?
Per acabar la sessió hem fet una fitxa on havia que dibuixar el nostre autoretrat.

1 comentari:

  1. Hola! este curso he comenzado a asistir a las reuniones en Valencia sobre Filosofía para Niños y me encanta todo lo que he aprendido. El próximo curso, junto a mi proyecto de E.emocional creo que incluiré a esta mariquita tan especial!
    Estás invitada a compartir emociones en mi blog
    http://silvina-porelcaminodelasemociones.blogspot.com.es/
    Beset
    Silvina

    ResponElimina