dijous, 15 de març del 2012

La mariquita Juanita y Guillermo, el grillo saltarín.

Una nova aventura de la nostra marieta la porta a conèixer a un grill que no para de saltar. Ella intenta imitar-lo però no sap i en un dels intents cau. Sabeu què fa enlloc d'enfadar-se perquè no sap fer una cosa: RIURE. Guillermo l'ajuda i els dos junts juguen i ho passen bé, cadascú content amb les seves habilitats.
La conversa està en marxa: què fem nosaltres quan no sabem fer alguna cosa? Ens dóna ràbia que un altre company sàpiga fer les coses millor que jo? Ajudem als altres quan no saben? Els xiquets, com sempre, han sigut molt sincers amb les seves respostes i han reconegut que els agrada ser els millors i que quan no saben alguna cosa s'enfaden. També hem valorat les vegades que ens ajudem uns als altres, que són moltes. I curiós, ells mateixos han sigut capaços d'expressar qui són els companys més "ajudadors".
Per viure el conte hem fet una dramatització per parelles repetint els salts, la caiguda i el joc. Hem acabat agarrats de la mà tots junts fent una rotllana i ballant la cançó de "Marieta vola, vola".
Ja tenim una altra paraula per al nostre panell de "Les paraules màgiques":  BON HUMOR.
Per acabar la sessió hem fet una fitxa per al dossier. Havíem de classificar els animals en dos columnes: els que poden saltar i els que no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada