dimecres, 8 d’abril del 2020

BONES PASQÜES!!! RESISTIREM!!!

Avui la nostra protagonista és LAURA, sabeu per què? Perquè ha quedat finalista al PREMI SAMBORI amb el seu conte "La contaminació". Ací el teniu per a llegir-lo.


ENHORABONA LAURA!!!


LA CONTAMINACIÓ

Hi havia una vegada un polp que es deia Ivan i tenia un amic que es deia Ibai. Vivien al mar i tenien molts amics i s’ho passaven super bé, però van arribar uns humans i van tirar plàstic al mar i molts dels amics d’Ivan i Ibai van morir.
Ivan i Ibai van dir:
- Açò no pot ser, la contaminació s’ha d’acabar perquè al final morirem tots i si morim s’acabarà el mar i si s’acaba el mar, què passarà? Tal vegada no hi haurà aigua en tot el món i sense aigua seria l'apocalipsi.
- I si traiem el plàstic?
- O podem cridar els humans i dir-los que no tiren plàstic.
- O podem «assustar-los»?
- Doncs els «assustem» i que creguen que el mar està encantat.
- Sí, així replegaran el plàstic.
- Farem un polp gegant!
- No cal que el fem. Un amic del meu germà menut és un polp gegant. Ell es menjarà als humans!
Els dos amics van anar a buscar el polp gegant i li van preguntar si els volia ajudar. El polp es va apropar a la platja i quan els humans el van veure van tindre por de que se’ls menjara i van arreplegar tots els plàstics i mai més van contaminar.

FI.

Per a fer la redacció Laura es va inspirar en tot el treball que havíem fet la classe de segon i la classe de 5è sobre la contaminació dels plàstics i que espero que puguem continuar fent al tornar a l'escola. Ací tenim el nostre MAR DE PLÀSTIC, ja sabeu hem de continuar reciclant!!



SOU UNA CLASSE FANTÀSTICA I TENIU MOLTS DONS: escriure contes, dibuixar, fer preguntes, investigar, resoldre problemes, fer pinya, acollir, divertir-se, inventar, contar acudits, ... 

Si no haguera aparegut el coronavirus, avui seria l'últim dia de classe i començaríem les VACANCES DE PASQUA, haguèrem fet la mona i un scap room per finalitzar el trimestre, però res ha sigut com ho esperàvem. Així que, hem de procurar passar-ho el millor possible, encara que siga a casa tancats. 

Vos deixo algunes idees per a que pugueu fer estos dies amb les vostres famílies, SI TENIU GANES. Si us divertiu fent altres coses GENIAL!!


CORONA AMB OUS DE PASQUA

Per a fer la corona podeu utilitzar fulls de colors, fulls en blanc i decorar-los o paper de regal i enganxar-lo damunt d'un full, retallar i ja està. Després en tots els ous podeu fer esta corona. 

Trobareu moltes més idees per fer manualitats a:

https://saposyprincesas.elmundo.es/ocio-en-casa/manualidades-para-ninos/


Ací teniu un experiment fet amb llet, detergent i colorants, ... 




I si voleu convertir-vos per un rato en CUINERS I CUINERES, ací teniu alguns plats fàcils i divertits:

 PALMERA TROPICAL AMB FRUITES




Altres receptes les podeu trobar a:



I per a les mares i els pares, una reflexió que fa el dibuixant Joan Turú a un twiter:



EL CURS NO ESTÀ PERDUT, DE TOT PODEM APRENDRE I SOBRETOT DELS NOSTRES FILLS I FILLES, QUE A LA VEGADA SÓN UNS MESTRES EXCEL·LENTS SI SABEM ESCOLTAR-LOS.

Feu una ulladeta al blog de l'escola perquè hi ha una sorpresa feta amb molt d'amor i carinyo per a les nostres xiquetes i xiquets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada